Kulturarv

Her kan du læse om kulturarven i Randers Kommune. Vores kulturarv er vigtig for at videreføre den historiske identitet, der er knyttet til Randers og Kronjylland. Kulturarven er vores historie om egnen, byerne og borgerne. Det er fortællingen om samfundsudviklingen frem til i dag. Det vil sige stort set alt, hvad vi har efterladt os op gennem tiderne.

Den mest synlige del af vores kulturarv er bygningskulturen som vi bevæger os rundt i hver eneste dag, men der er også fortidsminder så som gravhøje og diger overalt i det danske landskab. Her kan du læse om hvor du finder kulturarv i Randers Kommune og hvilke retningslinjer og fredninger der er for den.

Hvis du klikker på billederne herunder kan du få mere information om kulturarven i Randers Kommune. I Hovedstruktur kan du læse om Byrådets overordnede betragtninger. Under Retningslinjer kan du se de konkrete retningslinjer der gælder for infrastrukturen i Randers Kommune. Under Rammer for lokalplanlægning kan du se hvilke rammebestemmelser der gælder for de enkelte områder. Du kan også se om der er udarbejdet en lokalplan for området.

Ved at trykke på de enkelte bykategorier herunder kan du finde beskrivelser af de forskellige bydele og byer i Randers Kommune. Du kan også i beskrivelserne se de rammer for lokalplanlægning der gælder for den pågældende by eller bydel.